• Clasa 5 (cea mai bună) conform standardului EN-303 referitor la eficiența și emisia de noxe
  • Curățire automată a arzătorului și a schimbătorului de căldură
  • Disponibilă în 5 variante de putere: 10 kW, 16 kW, 25 kW, 43 kW și 66 kW
  • Model compact, componente hidraulice integrate (supapă de suprapresiune, aerisitor automat, robinet golire)
  • Funcționare cu tiraj forțat
  • Asigură preîncălzirea apei de pe retur, evitând astfel formarea condensului fără alte componente ale instalației (modelele 10 – 43 kW)
  • Sunt disponibile mai multe versiuni de buncăr: S (195 kg/300 l), L (350 kg/544 l), LCS (350 kg/544 l) – pentru funcționare în cascadă și HTP – buncăr cu boiler ACM încorporat!
  • Dotare standard cu sistem automat de extragere a cenușii: modelul de 66 kW
  • Disponibilă și în varianta de exterior, ce nu necesită cameră tehnică: BioClass OD

Clasa 5 BioClass - Custom EnergyPrezența brandului BioClass în portofoliul nostru, pentru care suntem unici importatori în România, ne onorează și ne responsabilizează.

BioClass este o centrală de ultimă generație, cu performanțe ce au condus la obținerea celei mai înalte certificări a calității la nivel european: Clasa 5 conform standardului EN 303-5, având un randament de peste 95%, grad ridicat de siguranță în utilizare și emisii scăzute.

Curățire automată a arzătorului și a tubulaturiiArzător BioClass -Custom Energy

Centrala BioClass are în componență sisteme ce asigură în mod automat atât curățirea arzătorului cât și a canalelor de fum. Astfel, operațiunile efectuate de către utilizator se rezumă doar la alimentarea cu combustibil și golirea cenușarului. În plus, o centrală ale cărei suprafețe de schimb sunt mereu curate, funcționează în permanență la randamentul maxim, ceea ce se concretizează într-un consum minim de combustibil.

Automatizare avansată

Panoul de control al centralei BioClass este dotat cu display LCD și butoane capacitive.

Panou de control BioClass - Custom Energy

Automatizarea centralei este una extrem de avansată, ce gestionează în mod complet automat toate ciclurile de funcționare. În dotarea standard, ea poate controla 3 pompe de circulație (încălzire, boiler ACM, puffer), are interfață pentru conectarea a 2 senzori de temperatură (boiler ACM și puffer) și are conexiuni pentru termostatul ambiental și control ON/OFF remote.

Instalare ușoară

Centrala BioClass conține robinetul de golire, supapa de siguranță, aerisitorul automat și un presostat digital. De asemenea, având un sistem inovativ de preîncălzire a apei de pe retur, nu este necesar un circuit de prevenire a condensului (bypass) realizat cu ajutorul unei pompe suplimentare sau a unei vane cu trei căi termostatate. Totodată, având o funcționare cu tiraj forțat, nu este necesar un coș de fum costisitor.

Modulare electronică a puterii

Interior centrală - BioClass - Custom Energy

Centrala BioClass poate funcționa la diverse trepte de putere, selectându-și în mod automat puterea de ardere în funcție de necesarul spațiului de încălzit. Astfel, se realizează o reducere semnificativă a consumului de combustibil.

Funcționare în siguranță

Centrala BioClass are implementate mecanisme hardware și software care să îi asigure funcționarea într-un regim de siguranță maximă: senzori de temperatură și de presiune a apei din interiorul cazanului, senzor de presiune a camerei de ardere, senzor de temperatură instalat pe sistemul de alimentare cu peleți, algoritmi care monitorizează și calibrează în permanență funcționarea centralei.

https://youtu.be/g4y4vpgOvmA

Echipamente opționale:

Centrala BioClass are disponibile mai multe echipamente opționale, specifice centralelor cu peleți de ultimă generație: sistem de extragere si compresie automată a cenușei, sistem de alimentare pneumatic dintr-un siloz extern, unitate de control cu senzor climatic.

În plus, producătorul ne propune o gamă largă de kituri hidraulice externe, ce se conectează la centrala BioClass și îi extind acesteia posibilitățile de control ale instalației hidraulice oferind astfel soluții pentru majoritatea tipurilor de instalații:

Kituri hidraulice